nybanner

Yleisurheilu: Semenya voitti 5000 metrin kultaa Etelä-Afrikan mestaruuskilpailuissa

Hei, tule tutustumaan tuotteisiimme!

GERMISTON, Etelä-Afrikka (Reuters) - Caster Semenya voitti 5 000 metrin juoksun Etelä-Afrikan yleisurheilun mestaruuskilpailuissa torstaina, mikä on mahdollinen uusi matka, kun hän odottaa urheilun välimiesoikeuden (CAS) päätöstä valituksen johdosta.Säännöt yrittävät rajoittaa hänen testosteronitasojaan.
Semenya näytti olevan täysin hallinnassa, kun hän voitti avauspäivänä ajalla 16:05,97, mikä oli tärkeä testi Etelä-Afrikan osallistumiselle Dohan MM-kisoihin syyskuussa.
Semenya saavutti harvinaisen maalin pitkän matkan kilpailussa saavuttuaan aiemmin perjantain 1500 metrin finaaliin ajalla 4:30,65, selvästi alle henkilökohtaisen ennätyksensä.
Vaikka hän tuskin hikoi, hänen 1500 metrin aikansa oli 9 sekuntia nopeampi kuin aika-ajon seuraavaksi nopein.
Hänen päätapahtumansa, 800 metrin juoksu, pelataan perjantaiaamuna ja finaali lauantai-iltana.
Semenya odottaa CAS:lle tekemänsä vetoomuksen lopputulosta, jotta se lopettaisi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) uusien sääntöjen, jotka vaativat häntä ottamaan lääkitystä, joka rajoittaa hänen luonnollista testosteronitasoaan.
IAAF haluaa, että naisurheilijat, joilla on kehityseroja, laskevat veren testosteronitasonsa alle säädetyn pitoisuuden kuusi kuukautta ennen kilpailua, jotta vältytään epäoikeudenmukaisilta eduilta.
Mutta tämä on rajoitettu kilpailuihin 400 metrin ja mailin välillä, joten se ei sisällä 5000 metriä, joten Semenya voi kilpailla vapaasti.
Hänen aikansa torstaina jäi 45 sekuntia vuoden 2019 parhaasta, mutta Semenya näytti pidättelevän tuttua viimeistä 200 metrin sprinttiään.
Sillä välin 400 metrin olympiavoittaja ja maailmanennätyksen haltija Weide van Niekerk vetäytyi torstain lämmittelystä vedoten liukkaaseen rinneeseen, kun hän yritti palata korkean tason kilpailuun 18 kuukauden jälkeen.
"Ikävä ilmoittaa, että vetäydyn Etelä-Afrikan yleisurheilun senioreiden mestaruuskilpailuista", van Niekerk twiittasi.
”Odotan innolla pääseväni pelaamaan taas kotona hyvän valmistautumisen jälkeen, mutta sää ei ollut oikea, joten emme halunneet ottaa sitä riskiä.
Van Niekerk jätti koko kauden 2018 väliin polvivamman vuoksi hyväntekeväisyysjalkapallopelissä lokakuussa 2017.

Postitusaika: 20.6.2023